De Tasmantoren in Groningen: triomfboog van 75 meter hoog

Tasmantoren Groningen
Tasmantoren Groningen (bron: Wikimedia)

De Tasmantoren is een indrukwekkend gebouw in de stad Groningen, bestaande uit twee woontorens die verbonden zijn aan de bovenkant met een bruggedeelte. Ook is er één toren verbonden met een laagbouwgedeelte. De woontorens hebben elk 24 verdiepingen en het laagbouwgedeelte heeft 5 verdiepingen. Met een hoogte van 75 meter is het het op zes na hoogste gebouw van de stad. De toren is ontworpen door Wal Architecten en opgeleverd en dus klaar in 2010.

221 appartementen: een mix van koop en huur

Er zijn in totaal 221 appartementen in de Tasmantoren, waarvan ongeveer 60% een koopwoning en 40% een huurwoning is. De appartementen zijn modern en luxueus ingericht, met vloerverwarming en -koeling die individueel in te stellen zijn. Bovendien beschikken ze over ramen die bij goed weer geheel opzij kunnen worden geschoven, wat een soort Frans balkon creëert.

Met zwembad, sauna en fitness

Bewoners van de Tasmantoren kunnen gratis gebruikmaken van de uitgebreide wellnessfaciliteiten, waaronder een zwembad, sauna’s en een fitnessruimte. Hier zijn zowel cardio- als krachttrainingsapparatuur aanwezig.

Strenge huismeester aanwezig

Misschien wel minder bekend is dat de Tasmantoren ook over een ruime en rustige tuin beschikt, met een oppervlakte van 8.000 m². Een huismeester – uniek voor Groningse begrippen – houdt een oogje in het zeil.

Geef een reactie