Nijmegen krijgt er een verticale wijk bij: woontoren ‘Duet’ van 120 meter hoog

nijmegen woontoren duet
Bron: VanWonen

Nijmegen is op weg om een nieuwe topper in de wereld van wolkenkrabbers en woontorens te verwelkomen. In een Europese aanbesteding heeft de gemeente Nijmegen het plan van gebiedsontwikkelaar VanWonen beoordeeld als de beste invulling voor het gebied naast de Nieuwe Hezelpoort. De ontwikkelaar zal een woontoren realiseren met 383 appartementen, waarvan 211 in het betaalbare segment. Er zal ook een parkeergarage komen met 573 parkeerplaatsen. Het complex zal de naam “Duet” krijgen, verwijzend naar de twee aan elkaar geschakelde torens.

nijmegen woontoren duet 2
Bron: VanWonen

De ontwikkeling van de Hezelpoort is van groot belang voor Nijmegen. De gemeente wil hiermee een unieke en duurzame woon-, werk- en parkeergelegenheid creëren op het scharnierpunt tussen het Waalfront, het Stationsgebied en het centrum van Nijmegen. Wethouder Noël Vergunst is enthousiast: “We hebben een enorme woningbouwopgave, in het gehele stationsgebied moeten straks 2000 nieuwe woningen verrijzen, hier komen nu 383 woningen in verschillende prijscategorieën, met een belangrijk deel betaalbaar. Een geweldige stap voor dit gebied”.

Duet zal een eigentijdse woontoren worden, met levendige ontmoetingsruimten in een groene corridor. Hier komen wonen, werken, parkeren en ontmoeten samen. Zo maken we een nieuwe verticale stadswijk met een rijke diversiteit aan buurten boven elkaar. Door de hoogte van het gebouw kunnen we veel openbare en groene ruimte teruggeven aan de stad, in de vorm van het nieuwe Hezelplein, een dakpark en een brede groene corridor.

Geef een reactie