Hofpleintoren: 275 Meter Hoogbouw voor Rotterdam

In het kort:

  • Hoogte: De hoogste toren van het RISE-project bereikt een indrukwekkende 275 meter, wat hem tot een van de hoogste gebouwen in Nederland maakt.
  • Locatie: Gelegen aan het iconische Hofplein, een belangrijke schakel in de vernieuwing van dit stadsdeel.
  • Woningen: Er komen 1.400 woningen, waarvan 50% in de categorie sociale en betaalbare huur vallen, wat het toegankelijk maakt voor diverse bewoners.
  • Functies: Naast woningen biedt de toren ruimte voor kantoren, winkels en horeca om een bruisende gemeenschap te creëren.
  • Planning: De bouw begint in 2025 en de oplevering is gepland voor 2029.

Onderdeel van Rise

De Hofpleintoren wordt een van de meest spraakmakende toevoegingen aan de skyline van Rotterdam. Dit ambitieuze project, onderdeel van het RISE-programma, zal met een hoogte van 275 meter niet alleen indrukwekkend ogen, maar ook een belangrijke rol spelen in de transformatie van het Hofplein. Het Hofplein, dat nu vooral een verkeersknooppunt is, krijgt hiermee een nieuwe, uitnodigende functie in de stad.

1.400 woningen

De Hofpleintoren biedt ruimte aan 1.400 woningen, waarvan maar liefst 50% in de categorie betaalbare huur valt, inclusief sociale huurwoningen. Dit maakt het project toegankelijk voor een breed scala aan bewoners. Naast woningen komen er ook commerciële voorzieningen zoals winkels, kantoren en horecagelegenheden, wat zorgt voor een dynamische mix van functies​​

Bouw klaar in 2029

De planning voorziet dat de bouw van de toren in 2025 start en in 2029 zal worden afgerond. De herontwikkeling van het Hofplein is een belangrijk onderdeel van de bredere stadsvernieuwing in Rotterdam, waarbij de nadruk ligt op een groenere en leefbare stedelijke omgeving. De toren zal hiermee niet alleen als woonlocatie dienen, maar ook als een levendig centrum dat bezoekers aantrekt​

Visueel spektakel

Voor hoogbouwliefhebbers is de Hofpleintoren een iconisch project dat Rotterdam wederom op de kaart zet als een stad met innovatieve en gedurfde architectuur. De toren voegt niet alleen visueel spektakel toe, maar draagt ook bij aan de sociale en economische dynamiek van het stadscentrum.

Naar projectwebsite: Rise Rotterdam met Hofpleintoren

Geef een reactie